2020/03/24

Takk til alle som tok turen til åpningen av utstillingen på KHÅK, med arbeidene til Marit Akslen, Geir Brungot og mine. Til de som ikke var der, men kanskje kommer senere kan jeg fortelle litt om ansiktene jeg har med i denne utstillingen:

De henger sammen med mitt tidligere prosjekt om uutholdelige fakta, hvor jeg stilte meg spørsmålet om hvordan vi skal forholde oss til den massive informasjonen om hendelser både nært og fjernt. Kan vi ta det innover oss? Og skal vi det?
Med disse ansiktene har jeg ikke tatt utgangspunkt i noen spesifikk statistikk eller hendelse. De representerer det utsatte menneske i verden. Ansiktene representerer dermed oss alle, spesielt i de situasjonene i livet hvor vi kjenner at vi står ubeskyttet.
Med bildene ville jeg fremstille hvert menneske som et ikon. Et hellig bilde. Ikke som harmonisk, rent og fortreffelig. Ikke i egenskap av hva vi har gjort, eller vært utsatt for, men med utgangspunkt i FNs menneskerettighetserklæring som slår fast at hvert mennesk...

2019/08/17

2. uken på Mottaket satte Liv opp en planteinstallesjon som besto av mange små potter med avleggere som spirer i rommet. Publikum kan ta med seg en plante hjem når de går. Med prosjektet vil jeg å minne oss om rausheten som naturen representerer. I en verden med så overveldende mye menneskelige feiltrinn, katastrofer og lidelse så representerer livskraften i naturen en positiv, ikke kommersiell motsats.

2019/08/17

Kunstnere: Bent Erik Myrvoll, Liv Dysthe Sønderland, Vilde Livsdatter

Mottaket er et visningsrom for kunstprosjekter under utvikling, hvor publikum kan følge med på en kunstnerisk prosess. Mottaket holder til i et butikklokale rett over gaten for Kunstmuseet Kube.

Fra 30.mars - 12 April kunne man følge prosessen til tre kunstnere i lokalet:
Bent Erik Myrvoll brukte mottaket som verksted for utvikling av prosjektet "Fargepigmentenes kraft i fresko" - et systematisk fargeeksperiment i en teknikk som det er få som har kunnskap om i våre dager.

Liv Dysthe Sønderland eksprimenterte med kunst som treffer oss direkte, uten å gå veien om intellektet og refleksjonen.

Vilde Livsdatter, med bakgrunn fra kunst, foto og arkitektur presenterte en video og et ukonvensjonelt blikk i rommet. En video om menneskekroppen i arkitektur og byrom.

2018/08/23

Recomposing Sadness opens at Sandnes Kunstforening 26th of August 14:00. The exhibition is open 26th of August - 23rd of September.
 

Link to event on Facebook:

https://www.facebook.com/events/250139665631085/

2018/01/22

Åpent når kunstnerne jobber under klimafestivalen, spesielt 20.+21.januar 2018. 
Studio M holder til i det som tidligere var en ESSO-stasjon i Molde sentrum. Det er en fin vridning av innhold, når vi nå kan presentere en utstilling som berører klimaspørsmål i lokalene hvor de en gang solgte bensin og diesel. 

Klimakunstutstilling: KLIMAKS - om natur, tilhørighet og sårbarhet.

Paolo Manfredi vil ta i bruk reklamefeltet på fasaden til dette bygget. En tekst eller et statement som kan leses inn i temaet for Klimafestivalen. Ved å bruke fasaden når han et større publikum enn dem som oppsøker utstillingen på eget initiativ. Byrommet, som den tidligere Esso-stasjonen inngår i, er et av kjerneområdene i Molde sentrum, med kulturhuset som nærmeste nabo, hvor bibliotek, teater, kunstnersenter og Bjørnsonfestivalen holder til. Kafeer, butikker og parkeringsareal ligger også vendt mot dette byrommet. Manfredi vil i tillegg til sitt utendørsprosjekt ha en lydinstallasjon i lokalet inne.

Anne Sa...

2017/08/20

Welcome to the opening of the festivalexhibition "ULØSELIG" September 6th at 13:00. 

The exhibition will be open every day from 12 - 17 during the festival week. 

2017/08/20

Studio M is presenting a new exhibition, "Uløselig" that will open at Bjørnsonfestivalen 2017. Studio M invited the artists Päivi Laakso, Geir Brungot, Paolo Manfredi, Ingvild Fagerli, Britt Sorte, Simon Wågsholm and Lissette Escobar, who will together with the Studio owners Liv Dysthe Sønderland, Anne Sara Loe and Anne Berntsen make the exhibition "Uløselig".

Here is the official festival program.

2017/08/18

Liv is celebrating her 50th birthday, and 25 years of working as an artist. Open at Sjøholt Kunsthal - next to Sjøholt Brygge, 2nd - 5th of July 12:00 - 16:00.

2017/08/18

Liv Dysthe Sønderland has done several jobs as a consultant. Here is the latest job at Haram high school, with Bent Erik Myrvoll as the chosen artist. The art-consultant job at Haram Highschool is finished. Bent Erik Myrvoll as the chosen artist.

2017/08/18

Photos from the performance “Unbearable facts” at Molde high school.

Link to the schools article: http://molde.vgs.no/Molde-VGS/Nyheter/Performance-i-Aulaen

Please reload